Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nimi Logano IV "Lotto" Painotuslaji Esteratsastus
Rotu, sukupuoli Suomenpuoliverinen, ori Kapasiteetti HeA / 140 cm
Väri, säkäkorkeus Tummanruunikko, 160 cm Kasvattaja Tuntematon (Suomi)
Syntymäaika, ikä 14.02.2012, 5-vuotias Omistaja Woojin VRL-12767
Rekisterinro VH17-031-0478 Kotitalli Keijukumpu

 

Sananen Loton luonteesta...

Kurkkaa  kuvagalleriaan  tai  kilpailukalenteriin!

Lotto on varsin ailahtelevainen hevonen luonteeltaan. Parhaina päivinään Lotto hörisee jokaiselle ihmiselle ja muullekin olennolle rakastavasti pää korkeuksissa ja askel ilmavana, huonoina päivinä sen voi bongata röhnöttämästä korvat luimussa karsinan tai tarhan nurkasta ja mulkoilemasta kulmiensa alta maailmaa äärimmäisen yhteistyöhaluttoman näköisenä. Orin saama huomio voi kuitenkin muuttaa kaiken: Lotto rakastaa huomiota ja keskipisteenä oleilua. Siispä vaikka herra luimisi karsinan kalterien välistä vihaisen oloisena ja potkisi karsinan ovea tyytymättömänä, voi sen luo mennä pelkäämättä nyrkkeilysäkiksi tai puruleluksi joutumista, ja hetken perusteellisen harjailun ja puunailun jälkeen orin alahuuli lerppuu velttona ja silmät lupsuvat kiinni täydellisen rentoutumisen merkiksi. Silloin Lotto antaa pukea itselleen satulan tai loimen ja suitset kuolaimineen ilman minkäänlaista kiukuttelua, aivan kuten hyvinä päivinäänkin.

Orin hyvissäkin päivissä on tosin huonot puolensa. Silloin Lotto on nimittäin superkiinnostunut kaikesta ja steppailee jatkuvasti paikallaan jos ei pääse kirmailemaan ja spurttailemaan ympäriinsä täyttä laukkaa. Siinä voikin olla melkoisesti pitelemistä, Lotto nimittäin päättää mennä tutustumaan uuteen roskapönttöön tai jo tuttuun hoitopaaluun, joten se raahaa tottumattomampia taluttajia ympäri ämpäri omasta tahdosta - suositellaan siis laitettavan riimunnarun turvan ympäri talutettaessa. Kuten voinee arvatakin, voi kengittäjän käynti tai pelkkä jalkojen vedellä huuhtelukin olla Loton mielestä joko mielettömän jännää ja kivaa tai täydellisen typerää ja turhaa touhua. Lempeällä päättäväisyydellä sekä hitusella huumorintajua varustautuminen taas säästää näykkäämiseltä tai potkaisulta orin parempina päivinä, jolloin tämä ei malta seistä paikallaan ollenkaan eikä voi välttää turpansa työntämistä joka paikkaan koko ajan.

Ratsastaessa orin mielialanvaihtelut toki huomaa, kun muut tekijät eivät orin liikutettavuudessa eroja aiheutakaan. Siltä onnistuu niin kouluvääntö, estehyppely, maastoretkeily kuin kärryjen tai reen vetäminenkin yhtä hyvin tai huonosti, lempparilajia orilla ei siis ole. Veri kuitenkin vetää oria enemmän estepuolelle, minkä näkee esimerkiksi sen vauhdikkaasta laukasta ja vahvoista raajoista, ja tietenkin älykkäästä hyppytekniikasta. Ei Lotto tosin koulussakaan mikään toivoton tapaus ole, mutta jaloistaan se voisi olla tarkempikin, eikä kompuroida kootussa laukassa. Myös maastossa saa joskus kokea kauhunhetkiä orin varomattomuuden vuoksi, eikä maastoilu sen kanssa muutenkaan hirmuisen hyvää herkkua ole joko jatkuvan säpsyilyn tai päättäväisen uteliaisuuden takia.

Yleisesti ottaen Lotto kuitenkin kuuntelee apuja suht herkästi muttei ota nokkiinsa kovemmistakaan avuista - pääasiallisesti se siis tarvitsee ratsastajalta tai muutenkin käsittelijältä vain päättäväisyyttä ja johdonmukaisuutta, sekä hippusen ymmärrystä. Koska Lotto rakastaa huomiota, ei liene yllättävää että se nauttii kisoista viimeistään siinä vaiheessa kun katseet kääntyvät siihen kisasuorituksen aikana. Muutenkin Lotto tuppaa vähän elvistelemään kisapaikoilla kotia enemmän, sipsuttelemaan ja hörisemään mahdollisesta huonosta tuulestaan huolimattakin. Muita oreja kohtaan Lotto on suhteellisen suvaitsevainen eikä siis kummemmin ryttyile kisojen verryttelypaikoillakaan, tammoja kohtaan se taas on aina täydellisen kohtelias eikä mikään tuppautuja - sopii siis muiden hevosten seuraan niin kotona kuin kisapaikoillakin.

Loton huonoina päivinä voi kuljetusautoon astelu olla olevinaan äärimmäisenkin vaikeaa, kun taas toisina päivinä se on suorastaan hauskaa. Kun ori joko tahtojen taistelun tai toppuuttelun (riimunnarun päässä raahautumisen) jälkeen sitten on kuljetusautossa, olipa se sitten pikkuinen koppi tai tilava rekka, sujuu matkailu ilman orin itsensä aiheuttamia ongelmia - vähintäänkin niin pitkään kuin heinää löytyy heinähäkistä turvan ulottuvilta.

 

Varustus esteille ja maastoon Varustus sileälle

Geeliromaani satulan alle.
Este- tai yleissatula ja satulavyö (panssari esteille).
Jännesuojat joka jalkaan, korvahuppu.
Kiinteä martingaali.

Geeliromaani satulan alle.
Yleis- tai koulusatula ja satulavyö.
Tuulisella säällä korvahuppu.
Rankempaan treeniin pintelit joka jalkaan.

Hoito-ohjeet Ruokintaohjeet

Tarhaan ja laitumelle ilman riimua.
Klipataan myös talvisin, joten loimitus tärkeää.
Sateella sadeloimi kaulakappaleella.
0°C villaloimi, -10°C toppis, -20°C paksu toppis.
Jalkoihin linimenttiä rankan treenin jälkeen.

  Aamu Päivä Ilta
Heinä 4 kg 4 kg 4 kg
Mysli 0,25 l 0,5 l  
Kivennäinen 3 dl 2 dl 3 dl
Magnesium   2 rkl  
©2019 virtuaalihevonen - suntuubi.com